top of page
Spefi-kirjoittaja kokonainen.jpg

Novellihaku!

Spekulatiivisia novelleja sukupuolen moninaisuudesta osa II

Kesällä 2019 Ääres julkaisi ensimmäisen "meiltä meille" -periaatteella tehdyn novelliantologian Äänellä jonka kuulet. Nyt etsinnässä on novelleja antologian toiseen osaan. 

Kuulutko sukupuolivähemmistöön ja kirjoitat spekulatiivista fiktiota (=fantasia, scifi, kauhu ja muut ei-realistiset lajit)? Haluaisitko saada tekstisi julkaistuksi painetussa antologiassa?

Toivon tekstejä erityisesti teemoilla toivo tai kapina. Antologian ensimmäiseen osaan tarjottiin paljon dystopianovelleja, ja niitä saa toki edelleen lähettää, mutta tällä kertaa etsin erityisesti muita tapoja käsitellä sukupuolen moninaisuutta spefin keinoin.

 

Millainen on muunsukupuolinen supersankari? Mitä tapahtuu sukupuolijärjestelmälle kun androidit yleistyvät? Millainen maailma olisi, jos sukupuolten epätasa-arvoa ei olisi koskaan ollutkaan? Entä fantasiamaailma, jossa sukupuolta ei ole tai vieras planeetta, jossa biologisia sukupuolia onkin seitsemän? 

Tarinan ei tarvitse käsitellä sukupuolen moninaisuutta, se voi olla esimerkiksi vain henkilön ominaisuus. Koska tämäkin teos toteutetaan "meiltä meille" -periaatteella, sinun ei tarvitse kirjoittaessasi ottaa huomioon cis-sukupuolista lukijaa. Kirjoita vapaasti. 

Novellihaku päättyy 31.8.2020. Annan kaikista teksteistä lyhyesti palautetta. Työstämme valittuja tekstejä yhteistyössä lisää ja uusi antologia julkaistaan vuoden 2021 Helsinki Pride -viikolla. Kirjoittajille maksetaan tekijänoikeuskorvausta. 

Lähetä tekstisi osoitteeseen joona.koiranen@aares.fiSamaan osoitteeseen voit lähettää myös mahdolliset kysymyksesi. 

bottom of page