top of page
latauskuvalogolla.png

Tulevaisuus keskellä Helsinkiä

StoryGo: Helsinki2050 -mobiilisovellus testaa mobiiliteknologian vaikutusta uusiin lukemisen tapoihin. Tavoitteena on kehittää uudenlainen tarina-alusta. Testaa sovelluspilottia ja osallistu tutkimukseen loka-marraskuun aikana niin voit voittaa leffalippuja.

Seisot Helsingin päärautatieasemalla ja katsot edestäsi juoksevaa sotilasjoukkoa. Kauempana näet entisen Forumin kauppakeskuksen sortuneen katon ja raiteita pitkin kaupunkiin vaeltavat ihmiset.

 

Tämä on Marsalkan kaupunki, jossa menneisyyden juuret kiertyvät syvälle nykyisten ja tulevien ihmisten ympärille. Mitä oikein on tapahtunut?

Helsinki2050 on vaikuttava dystooppinen episoditarina, joka tuo tulevaisuuden keskelle Helsinkiä. Se toimii kännykkään ladattavana mobiilisovelluksena ja käyttää hyödykseen sijaintitietoa: tarinan palaset ovat luettavissa vain tapahtumien ytimessä.

 

Helsinki2050 on StoryGo-sovelluksen ensimmäinen yksinkertainen pilottikokeilu, jonka tavoit-teena on tutkia ja kehittää uudenlaista tapaa lukea sekä edistää digitaalisen kirjallisuuden kulttuuria. 

 

StoryGo: Helsinki2050 -sovellus on testattavissa vuoden 2019 lop-puun asti. Osallistumalla sovelluksesta tehtävään lyhyeen lukutapojen tutkimukseen autat kehittämään uutta mobiilitarina-alustaa.

 

Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi, se ei sisällä mainoksia eikä kaupallista sisältöä. 

 

Sovelluksen testaaminen vaatii Helsingin keskustassa liikkumista (Rautatieasema, Senaatintori, Kaivopuisto ja Suomenlinna) ja vie kokonaisuudessaan noin 2-3 tuntia. Koko reittiä ei tarvitse kulkea yhdellä kertaa. 

 

Emme kerää sovelluksella sinusta tietoa. Tarinan lopussa on linkki vapaaehtoiseen nimettömään palautelomakkeeseen, johon vastaa-malla autat tutkimusta.

 

Vastaamalla loka-marraskuun aikana voit osallistua myös arvontaan, jossa arvomme vastanneiden kesken kahden leffalipun paketin. 

Lataa sovellus

bottom of page